Ook voor ons?

support4

Je hebt interesse in TestVision, maar je wilt eerst meer weten? Hieronder staan de antwoorden op de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Je kunt hiervoor gebruik maken van het contactformulier onderaan deze pagina.

Ook handig: vraag direct een online demo-omgeving aan!

Algemeen

Is TestVision bedoeld voor formatieve (oefen)toetsen of voor summatieve toetsen (examens)?

TestVision is geschikt voor beide. Sommige features passen beter bij formatieve toetsen, zoals het geven van feedback op antwoorden. Andere features zijn vooral bedoeld voor summatieve toetsen, zoals IP-adrescontrole of het verplicht afnemen via een secure browser. Je kiest dus zelf de functionaliteiten die passen bij de toets. TestVision is zo ontworpen dat je geen ‘last’ hebt van functionaliteiten die je niet nodig hebt.

Kan Teelen ons ontzorgen in het gehele toetsproces?

Teelen is een specialist in toetsen. Ons team van toetsdeskundigen kan worden ingezet voor elke taak: ondersteunend, uitvoerend, adviserend of coördinerend. En natuurlijk ook voor het geven van trainingen aan toetsconstructeurs, beoordelaars en examencommissieleden. Kunnen wij zelf geen ondersteuning bieden, dan verwijzen wij door naar partners.

Wij willen wel digitaal toetsen, maar we hebben onvoldoende afnamefaciliteiten. Heeft het dan wel zin om te beginnen met TestVision?

Zeker. Met TestVision kun je digitaal je toets ontwikkelen en deze vervolgens op papier afnemen. Op deze manier profiteer je van functionaliteiten zoals het gestructureerd opbouwen van een itembank en het (al dan niet at random) samenstellen van een toets op basis van de toetsmatrijs. Is de toets klaar, dan maakt TestVision een pdf van de toets, inclusief antwoordblad en antwoordsleutel. De toets kan nu op papier worden afgenomen.

Gesloten vragen kunnen met scansoftware worden ingelezen en nagekeken. Open vragen worden handmatig beoordeeld en verwerkt in TestVision. De analyse en cijferbepaling gebeuren vervolgens in TestVision, alsof de toets digitaal is gemaakt. Net als bij digitaal toetsen kunnen de kandidaten achteraf de resultaten digitaal inzien.

We willen TestVision een tijdje uitproberen. Kan dat?

Ja, er zijn verschillende mogelijkheden. Klik op ‘online demo aanvragen’ in het groene blok rechts en ontvang TestVision 14 dagen op proef. Het is ook mogelijk om een pilot te doen en een echte toets af te nemen. Neem hiervoor contact met ons op via het invulformulier onderaan deze pagina.

Hoe kan ik leren van andere TestVision gebruikers?

Door lid te worden van de TestVision Gebruikersvereniging (TGV). De TGV komt een paar keer per jaar samen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Daarbij leren ook wij weer van de TGV. Het levert ons input op om TestVision door te ontwikkelen en te verbeteren.

Hoe snel kunnen we starten met TestVision?

TestVision kan binnen enkele werkdagen operationeel zijn. Moeten er koppelingen worden gemaakt of vragen worden gemigreerd, dan kost het iets meer tijd en wordt in overleg een planning gemaakt.

Hebben we een uitgebreide training nodig om met TestVision te kunnen werken?

TestVision is gebruiksvriendelijk en intuïtief. Een uitgebreide training is niet nodig. Veel gebruikers gaan zelfstandig aan de slag met behulp van de tutorials en de help in TestVision zelf. Voor specifieke onderwerpen zijn duidelijke gebruikersinstructies beschikbaar.

Wil je een vliegende start maken? Dan kan dat met een praktische training van één dagdeel. Klik hier om direct naar ons cursusaanbod te gaan.

Toetsen

Staan onze toetsen veilig bij TestVision?

Zowel Teelen als haar hostingpartner is ISO 27001-gecertificeerd, dus al jouw gegevens zijn veilig bij ons. Privacy is essentieel. Data is en blijft eigendom van de klant en wordt alleen verwerkt voor de overeengekomen doeleinden.

We examineren in grote groepen tegelijk. Kan TestVision dat aan?

TestVision wordt juist ingezet bij grote groepen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de faciliteiten op de afnamelocatie op orde zijn, zoals een veilige internetverbinding en voldoende snelheid.

Twijfel je? Laat dan een testplan opstellen en uitvoeren. Zo voorkom je problemen.

Vragen

Kunnen wij onze bestaande vragen migreren naar TestVision?

TestVision ondersteunt QTI, maar kan bijvoorbeeld ook importeren vanuit MS Excel. Elke migratie is anders, ook als gebruik wordt gemaakt van standaarden als QTI. Na een proefmigratie kunnen wij een advies uitbrengen. Soms zijn de vragen probleemloos te importeren, al dan niet met wat handmatige aanpassingen. Soms is extra programmeerwerk nodig.