Whitepaper Beveiliging digitaal toetsen

Beveiliging is zowel bij de traditionele toetsafname als bij digitaal toetsen een punt van zorg, en dat is terecht. Fraudeurs zijn zeer creatief in het bedenken en toepassen van nieuwe technieken om een voldoende voor een examen te halen, vooral als het belang van het examenresultaat groot is. Door de snelle vooruitgang en bredere toegankelijkheid van de techniek zijn geavanceerde fraudemogelijkheden in korte tijd binnen ieders bereik gekomen. De beveiliging van uw toetsomgeving heeft daarom voortdurend aandacht en onderhoud nodig.

Het is zonder meer mogelijk om een goed beveiligde digitale toetsomgeving in te richten, maar dit gaat niet vanzelf. Informatiebeveiliging is niet alleen een zaak van techniek, maar vooral van mensen. Als informatiebeveiliging belangrijk is voor uw organisatie, is het nodig om aandacht te geven aan beide aspecten. Door inzichten uit de informatiebeveiliging toe te passen, voorkomt u dat u kiest voor ineffectieve maatregelen. Hierdoor zal de kwaliteit van de beveiliging op het gewenste niveau komen te liggen.

Dit whitepaper bevat een overzicht van voor toetssystemen relevante inzichten over informatiebeveiliging en laat zien hoe deze gebruikt kunnen worden voor ontwerp en implementatie van effectieve beveiligingsmaatregelen rond digitale toetsing.

Whitepaper Beveiliging digitaal toetsen